Återvinningscentralen stänger

2019-08-01

Sundbyberg växer och nu börjar arbeten med bland annat Tvärbanan genom Ursvik. Det kräver utrymme och återvinningscentralen måste därför stängas den 21 augusti. Som boende i Sundbyberg är du välkommen till någon av SÖRABs andra anläggningar.

 

Avfallsbolaget SÖRAB driver Kvarnkullens återvinningscentral och 5 andra återvinningscentraler (ÅVC) i norra Storstockholm på uppdrag av nio kommuner; Sundbyberg, Solna, Sollentuna, Upplands Väsby, Täby, Danderyd, Järfälla, Vallentuna och Lidingö.

Som boende i Sundbyberg får du fritt nyttja alla SÖRABs ÅVC:er då en liten del av sophämtningsavgiften som du betalar direkt till oss, eller via din bostadshyra/-avgift, går till att finansiera anläggningarna som SÖRAB har hand om.

Stockby Returpark, ett av 5 alternativ till Kvarnkullen ÅVC

Passa på att besöka SÖRAB:s nyaste anläggning Stockby Returpark på Lidingö, som endast ligger cirka två mil bort. Här bjuds du på en annorlunda återvinningsupplevelse med konstverk gjorda av Torstenssons Art & design. Konstverken är tillverkade av återbrukade material och kanske inte de material du tror vid första anblicken. Anläggningen utsågs till Årets återvinningsanläggning vid återvinningsgalan i december 2016.

På ungefär samma avstånd hittar du Hagby ÅVC (Täby), Görväln ÅVC (Järfälla) och Smedby ÅVC (Upplands Väsby).

Information om alla anläggningar och öppettider hittar du på www.sorab.se.

Boende i Stockholm hänvisas som alltid till Stockholm Vatten och Avfalls anläggningar.

Ny återvinningscentral/Returpark kommer till Rissne

En ny detaljplan för en Returpark i Rissne, liknande Stockby Returpark, är antagen och bygglovet beräknas bli klart under hösten. Inom några år kommer Sundbyberg då att få en ny modern returpark.

I väntan på den nya Returparken

För att underlätta för dig som invånare och för att inte belasta de övriga ÅVC:erna kommer SÖRAB att upprätta en tillfällig och förenklad mottagningsplats för grovsopor i Sundbyberg. Förhoppningen är att den kommer att tas i drift under hösten.

Den 24 maj öppnade också Returpunkten i Sundbyberg på Landsvägen 62. Det är en återvinningscentral i miniformat som drivs av SÖRAB. Den tar emot mindre saker som kan återbrukas, mindre grovavfall, farligt avfall och elektronik. Här finns även verktyg och symaskiner så att du kan laga och lappa dina saker. Här kanske du också hittar något på återbrukshyllan som du kan ta med dig hem.

Den mobila återvinningscentralen tar emot mindre grovavfall, farligt avfall och elavfall. Med mindre mängd grovavfall menas det du kan frakta dit utan bil.

Övriga tjänster för dig som bor i Sundbyberg

Sundbyberg Avfall & Vatten erbjuder även andra tjänster för insamling av grovavfall, elektronik och farligt avfall:

Glas-, metall-, pappers- och plastförpackningar samt tidningar lämnar du på någon av Förpacknings- och Tidningsinsamlingens återvinningsstationer.

För dig som är företagare

Som företagare eller verksamhetsutövare betalar du inte för ÅVC-besök via sophämtningsavgiften, utan med klippkort eller konto som du beställer direkt av SÖRAB.

Företagare hänvisas till:

  • Smedby ÅVC, Karins väg 1, Upplands Väsby
  • Hagby ÅVC, Frestavägen 10, Täby

Information om anläggningarna och öppettider hittar du på www.sorab.se.