Återvinningscentralen Kvarnkullen stänger

Sundbyberg växer och nu behövs plats för Tvärbanan i Ursvik. Därför stänger återvinningscentralen Kvarnkullen den 21 augusti 2019. Du som bor i Sundbyberg är då välkommen till någon av SÖRABs fem andra återvinningscentraler i norrort. Dessutom finns nya mini-återvinningscentralen Returpunkten på Landsvägen, Mobila återvinningscentralen och flera andra kostnadsfria tjänster för avfallshämtning.

NY TOPPMODERN RETURPARK PÅ GÅNG

Framöver planeras en helt ny modern Returpark i Rissne. Detaljplanen är antagen och bygglov beräknas bli klart under hösten, vilket innebär att den nya Returparken kan stå färdig inom några år. I väntan på det finns flera alternativ när du ska återvinna ditt avfall.

ÅTERVINNINGSCENTRALER I NORRORT

Avfallsbolaget SÖRAB* driver fem andra återvinningscentraler i norra Storstockholm. Dessa får du som bor i Sundbyberg nyttja fritt:

FLER ALTERNATIV FÖR DIN ÅTERVINNING

Som invånare i Sundbyberg finns också dessa alternativ som du kan använda kostnadsfritt:

Returpunkten, Landsvägen 62 i Sundbyberg
Återvinningscentral i miniformat som tar emot mindre grovavfall, farligt avfall, elektronik och saker för återbruk. Här finns också syrum och en liten verkstad där du kan lappa och laga saker.

Mobila återvinningscentralen
Kvällstid ett par gånger i månaden på olika platser i Sundbyberg. Här kan du lämna grovavfall, farligt avfall och elavfall.

ReTuren
Tar endast emot grovsopor.

Returkassen
För farligt avfall och småelektronik.

Samlaren för småel
På olika platser i staden, endast för mindre elektronik.

Förpacknings- och Tidningsinsamlingens återvinningsstationer 
Tar endast emot  förpackningar av glas, metall, papper och plast samt tidningar. Drivs av Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI).

Tillfällig återvinningscentral planeras
SÖRAB planerar även att ordna en tillfällig och förenklad mottagningsplats för grovsopor i Sundbyberg. Förhoppningen var att den skulle tas i drift under hösten 2019, men bygglovet har överklagats av boende i närområdet och därför är det osäkert om/när den tillfälliga återvinningscentralen kan öppna.

För dig som är företagare

Du som är företagare eller verksamhetsutövare hänvisas till dessa återvinningscentraler:

FÖR FRÅGOR

SÖRAB

info@sorab.se08-505 804 00
Svarar på frågor om Kvarnkullens stängning och sina andra återvinningscentraler i norra Storstockholm.

SUNDBYBERGS STAD

service.stadsmiljo@sundbyberg.se08-706 65 00
Svarar på frågor om detaljplaneprocessen för ny återvinningscentral.


* SÖRAB är ett regionalt avfallsbolag som driver återvinningscentralerna i norra Storstockholm på uppdrag av kommunerna Sundbyberg, Solna, Sollentuna, Upplands Väsby, Täby, Danderyd, Järfälla, Vallentuna och Lidingö.