Ny chef för affärsområde VA och Sopsug

PUBLICERAD 2023-12-19 09:12

I början av 2024 välkomnar vi Crister Bäckström till oss på Sundbyberg Avfall och Vatten (Savab) när han tillträder som Affärsområdeschef för enheten VA och Sopsug. Crister har en gedigen erfarenhet från VA-branschen och kommer närmast från Roslagsvatten där han har varit huvudprocessansvarig för all VA-utbyggnad i de fem ägarkommunerna, Knivsta, Vallentuna, Österåker, Vaxholm och Ekerö.

Crister har ansvarat för VA-taxan, specifik anläggningstaxa och VA-exploateringsavtal och i hans organisation har man arbetat med kommunansvariga, VA-planerare, markförhandlare, projektörer, projektledare, byggledare och kundanslutningsadministratörer.

– Det ska bli väldigt roligt att komma till Savab i denna fas av bolagets utveckling och framför allt lära känna alla kollegor och utmaningar som vi står inför. Jag tror också att mina tidigare erfarenheter kan vara bra när det handlar om att arbeta med relationen till staden och att tydliggöra behov av tidig planering för VA och sopsug, säger Crister Bäckström.

Crister är ingenjör i botten och har erfarenheter från olika områden såsom, el-tele, Immaterialrätt, medicinsk teknik och på högskolan som civilingenjör inom industriell ekonomi på KTH. Han drivs av utveckling och är ordförande i ledningsgruppen för tre utbildningar inom Vatten & miljöteknik, Rörläggare och VA-projektör.

Som person beskriver Crister sig som glad, driven och målinriktad. Han är gift och har två barn och på fritiden ägnar han sig gärna åt havskappsegling, skidåkning och golf.

Savabs VD Jan Jogell ser glad och nöjd ut och sammanfattar;

-Redan från dag ett i rekryteringsprocessen kändes Crister klockren för såväl uppdraget som för Savab. Han har en gedigen kompetens och erfarenhet inom området och kommer kunna tillföra mycket i sin nya roll. När vi kontaktade Cristers referenspersoner så gratulerade samtliga oss till en fantastiskt bra rekrytering – och det känns ju som en fin bekräftelse på det som vi själva redan kommit fram till!

Crister avslutar;

-Det ska bli superkul att få börja och det kan hända att ni kanske kommer se mig på kontoret vid något tillfälle innan årsskiftet då jag formellt börjar min nya tjänst hos er.

Varmt välkommen Crister hälsar vi på Savab!