Ny tjänst! Vi hämtar ditt trädgårdsavfall

Vill du få ditt trädgårdsavfall hämtat hemma? Då ska du anmäla dig till vår nya tjänst som vi erbjuder på prov april–november.

Så funkar det

Under april–november erbjuder vi hämtning av trädgårdsavfall. Hämtningen sker varannan vecka, totalt 16 gånger, och kostar 800 kr för hela perioden. I kostnaden ingår ett separat 370-liters avfallskärl, som vi levererar hem till dig inför säsongsstart.

Anmälan

Intresserad? Anmäl dig så snart som möjligt till vårt servicecenter:
service.stadsmiljo@sundbyberg.se
08-706 65 00

Om du anmäler dig efter 28 februari kan det hända att du inte hinner få kärlet för trädgårdsavfall till första hämtningstillfället i april.

Bostadsrättsförening eller fastighetsägare?

Är du fastighetsägare eller sitter i styrelsen i en bostadsrättsförening? Välkommen att höra av dig, ni kan också få ert trädgårdsavfall hämtat från fastigheten.

Trädgårdsavfallet blir jord, biogas och bränsle

Vi hoppas att hämtningen av trädgårdsavfall ska bli en uppskattad service och hjälp att bli mer klimatsmart. Det mesta av trädgårdsavfallet komposteras eller rötas och blir jord och biogas. Grövre grenar flisas till bränsle för energiutvinning.

Med tjänsten är vår förhoppning att mer trädgårdsavfall ska återvinnas, eftersom vi sett att det annars hamnar i hushållsavfallet och går till förbränning. En analys som gjordes 2018 visar att nästan 20% av hushållsavfallet från villorna i Sundbyberg består av trädgårdsavfall – som skulle kunna återvinnas.

Mer information om tjänsten

Du som anmäler dig till hämtning av trädgårdsavfall kommer framöver få mer detaljerad information om hur det fungerar och vad som räknas till trädgårdsavfall. Du kan även läsa mer om tjänsten här på webben genom att klicka på länken här intill.