Det är bara vatten

PUBLICERAD 2021-05-18 09:05 UPPDATERAD 2021-05-18 14:05

Det allra viktigaste vi har. Vatten är en förutsättning för allt liv även om vi inte alltid tänker på det. Nu går Sundbyberg Avfall & Vatten ihop med över 100 kommuner och VA-organisationer i Sverige för att gemensamt påminna om vattnets värde och ge tips för en mer hållbar vattenanvändning. Det är hög tid att sluta slösa med vårt allra viktigaste livsmedel.

Den var den torra sommaren 2018 som blev en väckarklocka för många. På flera håll i landet rådde vattenbrist och bevattningsförbud infördes för att spara på dricksvattnet. I Sundbyberg får tar vi vårt vatten från Mälaren där det tack och lov finns gott om vatten. Men även vi drabbas. När många använder mycket vatten samtidigt hinner vattenverket inte med att rena vattnet i den takt som det förbrukas. Då räcker det helt enkelt inte till. Därför behöver vi alla övergå till en hållbar vattenanvändning.

Det allra viktigaste vi har

Ett steg mot en hållbar vattenanvändning är att bli uppmärksam på hur du använder vattnet i din vardag. Om du till exempel stänger av kranen under tandborstningen, fyller tvättmaskinen ordentligt varje gång och väljer dusch istället för bad är du med och sparar på vår allra viktigaste naturresurs. Så enkelt är det. Följ oss gärna på Facebook där vi kommer att lägga upp smarta vattensparartips nu då den varma årstiden närmar sig.