Vi söker en engagerad VA-projektledare

PUBLICERAD 2021-01-20 13:01 UPPDATERAD 2021-04-13 17:04

Motiveras du av att driva komplexa VA-exploateringsprojekt? Vi söker nu dig som är vill bli vår nya engagerade projektledare. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en snabbt växande, dynamisk stad med flera spännande VA-projekt.

Om tjänsten

Sundbyberg är en av Sveriges snabbast växande städer. Staden är inne i en expansiv fas med flera stora exploaterings- och infrastrukturprojekt, såsom nedgrävningen av järnvägen i centrala Sundbyberg och bygget av Tvärbanan i Rissne och Ursvik. Vi står också inför större förändringar av våra systemlösningar i VA-anläggningen. För att rusta inför expansionen har Sundbybergs stad bildat ett avfall- och vattenbolag som har helhetsansvaret för alla frågor kring vatten, avlopp och avfall.

Som projektledare hos oss på Sundbyberg Avfall & Vatten har du en viktig roll i Sundbybergs framtida utveckling. Du ansvarar för att driva projekten från projektbeställning till projektavslut, och att nå uppsatta mål inom ramarna för budget, tid och omfattning. Projekten varierar i storlek och du driver flera projekt parallellt.

I detta ansvar ingår det exempelvis att:

  • Driva rena VA-projekt från beställning till projektavslut där SAVAB är projektägare
  • Representera SAVAB i gemensamma projekt med Sundbybergs stad och delta i samordningsmöten
  • I gemensamma projekt med staden ta fram genomförandeavtal
  • Rapportera till intern styrgrupp och hantera avvikelser från styrande dokument, ekonomirapportering mm
  • Bevaka bolagets intressen vid dialog med byggaktörer
  • Samarbeta med medarbetare som arbetar med eller i detaljplaner i angränsande område
  • Hantera gränsdragningsfrågor mellan övriga pågående projekt inom kommunen samt delta vid skedesplanering och planering av utbyggnadstakt
  • Delta vid ledningssamordningsmöten mm
  • Beställa/avropa konsulter och entreprenörer utifrån ramavtal.
  • Bevaka att VA-teknisk standard följs

I rollen tillhör du ett team om 13 personer och rapporterar till chefen för Projekt- och utveckling VA och Avfall. Rollen utgår ifrån Hallonbergen.

Är det här du?

För att vara framgångsrik i denna roll krävs det att du har en eftergymnasial utbildning inom relevant område, kombinerat med flerårig arbetslivserfarenhet inom VA-projektledning i anläggningsprojekt/exploateringsprojekt. Du har gedigen erfarenhet av att driva projekt och god kännedom om projektets alla delar så som exempelvis entreprenadjuridik. Vi ser också att du har en god systemvana då du kommer att arbeta i SAVABs olika system såsom VA-banken, Office, AutoCAD med mera.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker efter dig som har en vana av att skapa förtroendefulla, goda relationer genom en lyhörd och flexibel kommunikation – så väl internt som externt. Som person är du strukturerad och planerar och prioriterar dina uppgifter på ett effektivt sätt. För att lyckas i rollen har du ett lösningsorienterat angreppssätt och trivs i ett klimat som präglas av samarbete och engagemang.

Detta erbjuder vi

En tillsvidareanställning på heltid i ett bolag som gör skillnad. Här får du arbeta med engagerande medarbetare som trivs och har roligt tillsammans. För oss är det viktigt att ha en bra balans mellan arbetsliv och vardag. Vi har en arbetskultur där vi hjälper och stöttar varandra och vi är övertygade om att ett fungerande kretslopp är nyckeln till en hållbar framtid. Hos oss får du bidra till samhället och vår misson: ”det ska vara lätt att göra rätt”.

Mer information & ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten via annonsen hos dem, se länk här intill. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Louisa Torstensson på 08-120 50 423. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!