Vem äger din soptunna?

Har du någon gång funderat över vilka regler som egentligen gäller för sophämtning hos dig? Var ska soptunnan stå, vem äger den och vem lagar den om den går sönder? Alla regler som gäller avfallshanteringen i Sundbyberg hittar du i Föreskrifter om avfallshantering i Sundbybergs stad. Avfallsföreskrifterna ska nu uppdateras och du har möjlighet att tycka till.

Varje kommun har enligt lag skyldighet att upprätta en så kallad renhållningsordning. Avfallsföreskrifterna är en del av denna ordning och i dessa finns detaljerad information om exempelvis vem som ska göra vad och vem som ska betala för vad.

Kanske inte världens mest lättsamma läsning i hängmattan, men om du någon gång stöter på problem med din sophantering – använd då avfallsföreskrifterna som en manual för hur du ska gå till väga för att lösa problemet.

Tyck till om avfallsföreskrifterna

Föreskrifterna har några år på nacken och ska nu uppdateras. Innan beslut tas i kommunfullmäktige har du möjlighet att tycka till.

Avfallsföreskrifterna kommer att ställas ut för samråd mellan 8 juni och 7 september 2020. Under denna tid har du möjlighet att komma med synpunkter.

Läs Avfallsföreskrifterna i sin helhet och få mer information om hur du lämnar synpunkter genom att följa länkarna här intill.