Fyra arbetskollegor sitter och står vid ett bord tillsammans. Två av personerna skriver anteckningar i sina anteckningsblock. En person skriver anteckningar på sin bärbara dator och en person står med en whiteboardpenna i handen.

Vi söker en avfallsingenjör

PUBLICERAD 2020-10-08 20:10

Som avfallsingenjör ingår du i enheten drift och underhåll. Du kommer arbeta tillsammans med nio engagerade kollegor varav tre är avfallsingenjörer. Arbetet sker i samarbete med interna kollegor, tillsammans med entreprenörer och SÖRAB-kommunerna.  

Dina arbetsuppgifter

Som avfallsingenjör ansvarar du för arbetet med drift av de stationära sopsugssystemen och mekaniska insamlingssystemen. Du är även entreprenöransvarig för driftavtal kopplat till stationär sopsug. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • följa upp entreprenörer
  • arbeta med och följa upp driftstörningar samt hantera tillfällig drift
  • optimera stationära sopsugsanläggningar
  • följa upp och förbättra sorteringsgraden från mekaniska insamlingssystem (inkl. stationär sopsug)
  • vara stöd i driftsfrågor inom exploateringsprojekt
  • arbeta med administration kopplat till din roll

Vi söker dig som

Du som söker tjänsten har:

  • ett par års erfarenhet av avfallsbranschen
  • relevant högskoleutbildning eller annan likvärdig utbildning
  • god datorvana och kunskap inom Officepaketet

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av kundsystemet EDP Future och kunskap inom stationära sopsugssystem är meriterande.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen är du självgående och initiativrik samt tar helhetsansvar inom dina områden. Eftersom du arbetar mycket tillsammans med andra och kommer att ha en tät kontakt med fastighetsägare, är en förutsättning att du har god samarbets- och kommunikationsförmåga. Att skapa goda relationer och vara lyhörd är även viktigt för dig.

Som person är du engagerad och serviceinriktad samt har ett genuint intresse för miljö och avfallsfrågor. Du är positiv och arbetar lösningsorienterat. Struktur och kvalitet är självklarheter för din del liksom att vara noggrann och tag ansvar för ditt uppdrag.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder

En tillsvidareanställning på heltid i ett bolag som gör skillnad. Här får du arbeta med engagerande medarbetar som trivs och har roligt tillsammans. För oss är det viktigt att ha en bra balans mellan arbetsliv och vardag. Vi har en arbetskultur där vi hjälper och stöttar varandra och vi är övertygade om att ett fungerande kretslopp är nyckeln till en hållbar framtid. Hos oss får du bidra till samhället och vår misson: ”det ska vara lätt att göra rätt”.

Om Sundbyberg Avfall & Vatten

Sundbyberg är en av Sveriges snabbast växande städer och har ett flertal gånger utsetts till ”årets superkommun”. Staden är inne i en spännande expansiv fas med planer på omfattande utbyggnad av såväl bostäder som infrastruktur.

Sundbyberg Avfall och Vatten AB är ett helägt kommunalt bolag och ingår i koncernen Sundbybergs Stadshus AB. Bolagets ansvar är att på ett säkert, långsiktigt och hållbart sätt leverera dricksvatten, ta hand om avloppsvatten och samla in avfall från stadens invånare och kunder. I uppdraget ingår att ta ansvar för alla stadens VA- och avfallsrelaterade anläggningar såsom pumpstationer, ledningsnät och stationära sopsugar. Bolaget har en egen driftorganisation som utför allt från mätarbyten till renovering i egen regi.

Din ansökan

Ansök senast den 1 november. Intervjuer sker löpande.

I din ansökan vill vi ha Cv och personligt brev. 

Vi tillämpar säkerhetsprövning före anställning.

Om du har frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Jan-Erik Kamperman på 08-518 33 658.

Sök tjänsten som avfallsingenjör