Vi söker en engagerad VA-projektledare

Är du en ansvarstagande, strukturerad och kreativ VA-ingenjör? Då kan det vara dig vi söker. Hos oss på Sundbyberg Avfall & Vatten får du engagerade och kunniga kollegor - och får vara med och utveckla en av Sveriges snabbast växande städer.

Sundbybergs stad är en av Sveriges snabbast växande städer och utsågs till årets superkommun 2017. Staden är inne i en expansiv fas med planer på omfattande utbyggnad av såväl bostäder som infrastruktur. För att rusta oss inför expansionen har vi bildat ett nytt vatten- och avfallsbolag som har helhetsansvaret för alla frågor kring vatten, avlopp och avfall.

Sundbyberg Avfall & Vatten AB är ett helägt kommunalt bolag och ingår i koncernen Sundbybergs Stadshus AB. Bolagets ansvar är att på ett säkert och långsiktigt sätt leverera dricksvatten och ta hand om avloppsvatten från stadens invånare och kunder. Bolaget ansvarar också för att på ett miljömässigt hållbart sätt samla in avfall från stadens invånare och kunder. I ansvaret ingår att uppföra, äga, förvalta och underhålla alla stadens VA- och avfallsrelaterade anläggningar såsom pumpstationer, ledningsnät och stationära sopsugar. Bolaget har en egen driftorganisation som utför allt från mätarbyten till renovering i egen regi.

Vi är övertygade om att ett fungerande kretslopp är nyckeln till en hållbar framtid. Vår mission är att det ska vara enkelt för invånarna att hantera sitt avfall och vatten rätt. Som bolag är vi med och skapar förutsättningarna för det. ”Det är lätt att leva i Sundbyberg – staden som växer med dig.”

Om tjänsten

Som VA-projektledare kommer du att ha en viktig roll i Sundbybergs framtida utveckling. Sundbyberg är inne i en expansiv fas med flera stora exploaterings- och infrastrukturprojekt, såsom nedgrävningen av järnvägen i Centrala Sundbyberg och bygget av Tvärbanan i Rissne, som ställer höga krav på vår organisation och bemanning.

Sundbyberg Avfall & Vatten jobbar tätt ihop med staden och dess planerings- och projektorganisationer när det gäller gemensamma exploaterings- och anläggningsprojekt. Vi ser nu att vi behöver komplettera vår organisation för att hantera både de gemensamma exploateringsprojekten men även våra egna större projekt.

I rollen som VA-projektledare kommer du vara ansvarig för ett antal spännande projekt. Du är ansvarig för projekten både ekonomiskt, tekniskt och tidsmässigt. Projekten löper från planering till genomförande och innefattar bland annat bevakning av bolagets intressen vid detaljplanering, stöd till projekteringskonsulter i tekniska frågor, granskning av handlingar och genomförandefrågor.

VA- och avfallsverksamheterna jobbar tätt ihop och i vissa projekt kommer både projektledare för VA och projektledare för våra stationära sopsugar att arbeta tillsammans.

Utbildning och erfarenhet

Vi vill att du har relevant utbildning och minst 3 års erfarenhet av VA-projektledning inom exploateringsprojekt. Du ska vara väl insatt i entreprenadjuridik. Erfarenhet från produktionsplanering eller projekteringsledning är meriterande. För tjänsten krävs att du har god datorvana samt kunskap i projektadministration och projektekonomi samt att du behärskar svenska språket i tal och skrift.

Det är viktigt att du har intresse av att arbeta i en organisation med många och breda arbetsuppgifter där du bidrar med din kompetens för att utveckla bolaget som helhet.

Som VA-projektledare arbetar du i nära samarbete med staden och stadens övriga bolag, vilket kräver att du har förmågan att arbeta tillsammans med andra och ur ett helhetsperspektiv.

Personliga egenskaper

Som person är du positiv, ansvarstagande, kvalitetsmedveten och strukturerad, men även kreativ och nytänkande. Du känner dig trygg i rollen som projektledare och har en självinsikt och ett mod att agera när det behövs. Du ska vara resultatorienterad och drivande och ha förmåga att bygga och bevara relationer. Du ska ha en god kommunikativ förmåga och ha lätt för att skapa förtroende i din omgivning såväl internt som externt.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast den 31 augusti 2019. Intervjuer kommer att ske löpande. Om du har frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Leopold Vilhelmsson på rekryteringsbolaget VA-rekrytering, telefon 072-382 70 97.

Din ansökan skickar du till leopold.vilhelmsson@vajobb.se

Välkommen med din ansökan!