Vi söker en engagerad VA-projektsamordnare

Nu söker vi en engagerad VA-projektsamordnare. Hos oss får du jobba tillsammans med ett gäng glada medarbetare i en organisation med många och breda arbetsuppgifter. Som VA-projektsamordnare kommer du att ha en viktig roll i Sundbybergs framtida utveckling.

HÄR FÅR DU JOBBA I EN EXPANSIV STAD

Sundbybergs stad är en av Sveriges snabbast växande städer och utsågs till årets superkommun 2017. Staden är inne i en expansiv fas med planer på omfattande utbyggnad av såväl bostäder som infrastruktur och detta ställer höga krav på organisation och bemanning.

FÖR EN HÅLLBAR FRAMTID

Sundbyberg Avfall & Vatten AB är ett helägt kommunalt bolag och ingår i koncernen Sundbybergs Stadshus AB. Bolagets ansvar är att på ett säkert och långsiktigt sätt leverera dricksvatten och ta hand om avloppsvatten från stadens invånare och kunder. Bolaget ansvarar också för att på ett miljömässigt hållbart sätt samla in avfall från stadens invånare och kunder. I ansvaret ingår att uppföra, äga, förvalta och underhålla alla stadens VA- och avfallsrelaterade anläggningar såsom pumpstationer, ledningsnät och stationära sopsugar. Bolaget har en egen driftorganisation som utför allt från mätarbyten till renovering i egen regi.

Vi är övertygade om att ett fungerande kretslopp är nyckeln till en hållbar framtid. Vår mission är att det ska vara enkelt för invånarna att hantera sitt avfall och vatten rätt. Som bolag är vi med och skapar förutsättningarna för det. ”Det är lätt att leva i Sundbyberg – staden som växer med dig.”

ARBETSUPPGIFTER

Sundbyberg Avfall och Vatten AB jobbar tätt ihop med staden och dess planerings- och projektorganisationer när det gäller gemensamma exploaterings- och anläggningsprojekt. Vi ser nu att vi behöver komplettera vår organisation för att hantera egna större projekt och även större infrastrukturprojekt.

I rollen som Projektsamordnare kommer du ha det övergripande ansvaret för våra egna större genomförandeprojekt, främst utbyggnad och uppdimensionering av ledningsnät. Du kommer att vara involverad i de större infrastrukturprojekten såsom nedgrävningen av järnvägen i Centrala Sundbyberg och bygget av Tvärbanan i Rissne. I rollen ingår även att stötta VA-ingenjörerna i de projekt som de hanterar och som ligger i ett genomförandeskede.

VA och avfallsverksamheterna jobbar tätt ihop och i vissa projekt kommer både Projektsamordnare för VA och projektsamordnare för våra stationära sopsugar att arbeta tillsammans.

ERFARENHET OCH UTBILDNING

Vi vill att du har tidigare erfarenhet av att projektleda VA-exploateringsprojekt. Du ska ha minst 5 års erfarenhet av projektledning av VA-projekt. Du ska vara väl insatt i entreprenadjuridik. Du bör ha en relevant högskole-/universitetsutbildning eller erfarenhet som bedöms som likvärdig. Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation eller i ett kommunalt bolag. För tjänsten krävs att du har god datorvana samt kunskap i projektadministration och projektekonomi samt att du behärskar svenska språket i tal och skrift.

Det är viktigt att du har intresse av att arbeta i en organisation med många och breda arbetsuppgifter där du bidrar med din kompetens för att utveckla bolaget som helhet.

Som VA-projektsamordnare arbetar du i nära samarbete med staden och stadens övriga bolag, vilket kräver att du har förmågan att arbeta tillsammans med andra och ur ett helhetsperspektiv.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Som person är du positiv, ansvarstagande, kvalitetsmedveten och strukturerad, men även kreativ och nytänkande. Du känner dig trygg i rollen som projektledare och har en självinsikt och ett mod att agera när det behövs. Du ska vara resultatorienterad och drivande och en förmåga att bygga och bevara relationer. Du ska ha en god kommunikativ förmåga och ha lätt för att skapa förtroende i din omgivning såväl internt som externt.

MER INFO OCH ANSÖKAN

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansök senast den 1 maj 2018. Om du har frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Leopold Vilhelmsson på rekryteringsbolaget VA-rekrytering. (direkt) 072-382 70 97.

Din ansökan skickas till leopold.vilhelmsson@vajobb.se

Välkommen med din ansökan!