En illustration med ett glas fyllt med vatten

Kranmärkning

Ta ställning för en bättre miljö och inspirera andra genom att kranmärka er verksamhet! Kranvatten är både hälsosammare, billigare och mer miljövänligt än vatten på flaska.

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter som endast använder sig av rent kranvatten. Det betyder att arbetsplatsen, möten och externa konferenser eller utbildningar är fria från buteljerat vatten.

MINST 250 GÅNGER BILLIGARE

En liter kranvatten kostar 250 gånger mindre än samma mängd flaskvatten*. Då har vi ändå räknat på det billigaste literpriset på flaskvatten, köpt i en vanlig matbutik. Kranvattnet är dessutom lokalproducerat och levereras direkt till kranen.

MINST 300 GÅNGER BÄTTRE FÖR MILJÖN

Med kranvatten slipper du transporter och tillverkning av vattenflaskor som orsakar onödiga koldioxidutsläpp och avfall. Det gör att en liter kranvatten är 300 gånger bättre för miljön jämfört med samma mängd flaskvatten*. Kranvatten är hälsosamt och hållbart, både för dig och miljön.

CHECKLISTA - SÅ KOMMER NI IGÅNG

  • Hur ser det ut i vår matsal och kafeteria – serverar vi endast kranvatten?
  • Hur ser det ut på våra interna möten?
  • Finns det kannor att servera kranvatten i?
  • Hur ser det ut på externa utbildningar och konferenser – finns det med i policyn att vi endast vill ha kranvatten?

När ni är klara enligt listan här intill, kontakta oss så kranmärker vi er verksamhet! Mejla oss på info@savab.se

*Källa: Jämförelse av dricksvatten – översiktlig livscykelanalys (LCA), rapport från SIK maj 2004 på uppdrag av konsumentföreningen Stockholm.