Viktig information via SMS

Om Sundbyberg Avfall och Vatten snabbt behöver få ut samhällsviktig information kan vi skicka ut meddelanden till dig som berörs. Det snabbaste sättet att nå ut med information är att skicka SMS. Meddelanden skickas automatiskt till de nummer som finns registrerade på de berörda adresserna i Sundbybergs stad.

Situationer då meddelanden kan skickas ut

 • Planerad eller akut vattenavstängning
 • Förändring av vattenkvalité
 • Driftstopp i sopsugsanläggning
 • Vattenläckor
 • Otjänligt vatten
 • Kokningsrekommendation
 • VA-arbeten

Behöver jag registrera mig här eller kommer SMS automatiskt?

SMS om driftstörning skickas automatiskt till dig som har ett telefonnummer registrerat på din adress. Men om du till exempel har ett företagsabonnemang eller oregistrerat kontantkort behöver du aktivt anmäla dig här för att ta del av tjänsten. Även du som äger flera fastigheter, eller som vill få information om driftstörningar hos till exempel äldre anhöriga eller obemannade anläggningar kan ha nytta av att registrera dig här.

Så här går det till

 1. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan.
 2. Du kan själv kontrollera vilka uppgifter som finns registrerade på dig samt ändra eller lägga till det telefonnummer du vill nås på.
 3. Det är enkelt att registrera sig och du kan välja vilka fastigheter du får information om, eller om du vill avstå från alla utskick helt.
 4. Tjänsten heter SMS Service och tillhandahålls av Blue Idea AB. Det är kostnadsfritt att registrera sig samt att ta emot meddelanden.
 5. Som avsändare står alltid: Sundbyberg
 6. SMS-utskicken kommer inte att användas för någon form av försäljning eller marknadsföring.

Frågor och synpunkter om SMS-tjänsten

Om du skulle stöta på problem med att anmäla dig till tjänsten kontaktar du oss på Sundbyberg Avfall och Vatten.

Registrera dig här