Vintage heminredning med en glasskål med något ätbart i, ett pärlhalsband ligger framför skålen ovanpå två böcker. En vas med gula rosor står i bakgrunden och ett fat med blåbär omges av två små parfymflaskor och ett guldarmband.

Fynda fina saker på Returpunkten

PUBLICERAD 2022-02-11 10:02

Nu börjar ljuset komma tillbaka och många av oss får lust att fixa fint hemma. Så här i början av året är ekonomin kanske lite skral, så varför inte titta in på Returpunkten och se vad du kan hitta? Därinne är allting kostnadsfritt.

ÅTERBRUK SOM GER PRYLARNA ETT LÄNGRE LIV

Vackra kaffekoppar och skålar, dukar och lampor, leksaker och hemelektronik, allt trängs tillsammans med en massa annat på återbrukshyllorna på Returpunkten. I princip allt som lämnas in hämtas också upp av någon annan och prylarna får ett längre liv. Så kom in och kika bland hyllorna. Vad är du på jakt efter?

LAGA DINA KLÄDER, MÖBLER OCH PRYLAR

Returpunkten har också en del handverktyg, två snickarbänkar och ett litet syrum med ett par symaskiner. Välkommen hit och lappa, laga och snickra, och förläng livet på dina kläder och prylar eller kanske fixa något nytt av något gammalt!

RETURPUNKTENS FÖRSTA TID

Nu har Sundbybergs egen Returpunkt på Landsvägen funnits i snart tre år. Under den tiden har fler och fler besökare hittat hit både för att lämna olika typer av avfall och även för att återbruka prylar av allehanda slag. Här har ett flertal olika aktiviteter också anordnats, som leksaksbytardag och olika typer av reparationsevent – och fler kommer det bli när pandemiläget tillåter. 2019 vann Returpunkten pris som Årets Förebyggare på Återvinningsgalan.

Välkommen in!