En kvinna sitter i en hängmatta mellan två träd. I handen håller hon i en bok. Hon har en hatt på huvudet. I bakgrunden skiner solen.

Hitta sommarens läsning på Returpunkten

PUBLICERAD 2023-07-20 17:07

Inget att göra? Vilken lyx det är! Varför inte ta en tur ner till Returpunkten på Landsvägen 62 och botanisera bland de böcker som finns där. Och du vet väl allt på Returpunkten är kostnadsfritt?

Om du ändå ska ner till Returpunkten finns det flera andra saker du kan passa på att göra:

Lämna förpackningar

Mjölkkartonger, glasflaskor och konservburkar lämnar du i de snygga och rena behållarna längst in i lokalen.

Laga de trasiga jeansen

Varför inte passa på att ta med saker som behöver lagas? På Returpunkten finns två stycken symaskiner redo att användas direkt. Det finns även två verktygsbänkar och de vanligaste verktygen fritt att låna.

Lämna elektronikavfall

Trasig datorskärm, sladdar, en micro eller brödrost som gjort sitt. På Returpunkten finns en rullbur för större elavfall och även ett skåp för glödlampor och batterier med mera.

Dricka kaffe

I lokalen längst in kan du fylla på energi med en kopp kaffe ur en automat.

Lämna kläder

Både hela och trasiga textilier kan du lämna i en behållare. De går sedan för återbruk eller materialåtervinning.

Hitta något nytt att ta med hem

När du är klar med lämningen, lagningen och kaffet rekommenderar vi verkligen att du tar en titt i återbrukshyllorna. Där finns ofta vackra glas- och porslinsföremål, leksaker och fungerande elapparater, böcker och mycket annat. Hittar du något du vill ta med hem går du bara fram till kassan. De kommer då att ”väga ut” sakerna för statistikens skull, men du betalar ingenting.

Välkommen in!