Ett bildkollage bestående av två bilder. På den första bilden ligger rör i olika dimensioner och färger. På den andra är det en hand i en vatenstråle.

Ledningsrenovering Hästhagen

PUBLICERAD 2024-03-13 14:03 UPPDATERAD 2024-04-16 10:04

Att leverera rent dricksvatten till dig som bor i Sundbyberg är ett av våra viktiga grunduppdrag. Vi arbetar därför kontinuerligt med att underhålla våra vattenledningar. Nu har turen kommit till Hästhagsgatan, där vi renoverar en huvudledning för dricksvatten.

Så går renoveringen till

Måndag 18 mars inleder vi arbetet som kommer att pågå under hela 2024 med uppehåll under juli. Vattenledningen vi renoverar är i gjutjärn och de äldsta delarna har legat i marken sedan mitten av 1940-talet.

Vi använder en teknik som kallas ”slip-lining”, vilket innebär att vi drar en ny plastledning genom den gamla gjutjärnsledningen. Den nya ledningen är garanterat fri från Bisfenol A och liknande mjukgörare.

Vi meddelar i förväg inför vattenavstängning 

Vid några moment i arbetet behöver vi stänga av vattnet. Planerade avstängningar sker på dagtid, oftast efter klockan 10.00, och bör inte pågå längre än fyra timmar. Vi meddelar alla som blir berörda i god tid i förväg.

Busstrafiken leds om 18 – 31 mars

Arbetet kommer att starta vid korsningen Ursviksvägen/Hästhagsgatan och biltrafiken på Ursviksvägen kommer stängas av helt vid denna korsning. Bussar som trafikerar den delen av Ursviksvägen kommer i stället att köra via Fredsgatan och hållplatsen på Vegagatan utgår. Detta gäller endast 18 – 31 mars. Vi hoppas på din förståelse, och tackar på förhand för ditt tålamod.

Har du frågor

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor eller funderingar:

Telefon: 08-706 65 00,
E-post: info@savab.se