En spolande vattenkran. Bakom kranen står en solros i en blomkruka.

Vi spolar rent vattenledningarna i Sundbyberg

Vi arbetar ständigt med att hålla våra vattenledningar i toppskick för att kunna leverera färskt och rent dricksvatten. Nu är det dags för en renspolning av ledningsnätet i centrala Sundbyberg, inför att vi ska leda om vattnet då järnvägen läggs i tunnel. Arbetet görs nattetid under fem veckor, med start i början av september.

Så går arbetet till

Det är vår entreprenör Pollex AB som gör renspolningen. De sprutar in luft och vatten i ledningarna via brandposter. Det luftblandade vattnet rengör ledningarna och spolar loss eventuella avlagringar (järn och mangan).

Tid och plats

Arbetet beräknas starta i början av september och pågå nattetid under cirka fem veckor i centrala Sundbyberg och Hästhagen.

Så påverkas du – en eller flera gånger

Spolningen görs i etapper och du som blir berörd får mer information via sms och i din brevlåda eller entré 2–4 dagar innan det är dags i ditt hus. Arbetet kommer ske nattetid, 22.00–05.00 och du blir då uppmanad att hålla alla vattenkranar stängda.

Spolningen hörs inte i ledningarna inomhus. Ute på gatan kan det brumma lite från kompressorn som trycker in luft, men vår entreprenör har moderna maskiner som är så tysta som möjligt.

Observera! I vissa hus behöver vi spola mer än en gång. Därför kan du alltså få information om att stänga kranarna flera gånger.

Att tänka på vid spolningen

  • Håll alla vattenkranar stängda.
  • Tappa upp vatten i förväg för hygien, dryck med mera.
  • Använd inte tvätt- eller diskmaskinen eftersom de kan ta skada.
  • Om du behöver spola i toaletten, använd upptappat vatten från en hink.

Missfärgat vatten?

I samband med spolningarna kan vattnet bli tillfälligt missfärgat. Detta är inte farligt, men vi avråder från att dricka vattnet eller använda det till matlagning. Du blir av med missfärgningen genom att spola kraftigt i kallvattenkranen.

För mer information

Välkommen att kontakta oss via vårt Servicecenter:
08-706 65 00, servicecenter@sundbyberg.se