Gör en het soppa på pumpan

Har du tänkt göra en lysande pumpalykta till Halloween? Vill du bidra till att minska matsvinnet? Det finns mycket du kan göra av pumpans fruktkött som gröps ur.

Här får du ett recept på en smakrik pumpasoppa som verkligen värmer i höstrusket.

Pumpasoppa med chili, kokosmjölk & ingefära

Ca 4 portioner 

1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 bit ingefära, riven
2 tsk urkärnad hackad röd chilifrukt
ca 600 g pumpakött, skuret i bitar
3 dl mjölk
3 dl kokosmjölk
salt och peppar

Fräs lök, vitlök, chili och ingefära (stor som en tumme ungefär) i olja i en kastrull i några minuter. Tillsätt pumpa, mjölk och kokosmjölk. Koka upp och låt sjuda i cirka 10 minuter eller tills pumpan är mjuk.

Mixa soppan slät med stavmixer. Späd med mer vätska om det behövs och smaka av med salt och peppar.

Garnera med lite persilja eller finhackad chili.

Smaklig måltid!