En höstig pumpasoppa

Gör en het soppa på pumpan

PUBLICERAD 2021-10-28 08:10 UPPDATERAD 2021-10-29 08:10

Har du tänkt göra en lysande pumpalykta till Halloween? Vill du bidra till att minska matsvinnet? Det finns mycket du kan göra av pumpans fruktkött som du gröper ur. Här tipsar vi om en het pumpasoppa med chili och ingefära.

Pumpasoppa med chili, kokosmjölk & ingefära

Ingredienser till 4 portioner 

1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 bit ingefära stor som en tumme, riven
2 tsk urkärnad hackad röd chilifrukt
Cirka 600 g pumpakött, skuret i bitar
3 dl mjölk
3 dl kokosmjölk
Salt och peppar

Gör så här:

  • Fräs lök, vitlök, chili och ingefära i olja i en kastrull i några minuter.
  • Tillsätt pumpa, mjölk och kokosmjölk.
  • Koka upp och låt sjuda i cirka 10 minuter eller tills pumpan är mjuk.
  • Mixa soppan slät med stavmixer.
  • Späd med mer vätska om det behövs.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Garnera med lite persilja eller finhackad chili.

Smaklig måltid!