Två drifttekniker är nere i ett schakt där de installerar nya vatten- eller avloppsrör

Vi renoverar vattenledning i Vattugatan

PUBLICERAD 2020-10-26 12:10 UPPDATERAD 2020-11-03 12:11

Att leverera färskt och rent dricksvatten är ett av våra viktiga grunduppdrag. Vi arbetar därför kontinuerlig med att underhålla och renovera våra vattenledningar för att hålla en hög leveranssäkerhet. Nu har turen kommit till Vattugatan, där vi renoverar en huvudledning för dricksvatten med start 26 oktober.

Så går renoveringen till

Vi renoverar cirka 80 meter ledning i Vattugatan 5-11. Arbetet tar cirka 6 veckor och vi räknar med att vara klara i början av december.

Vattenledningen som vi renoverar är i gjutjärn från 1910. Vi använder en teknik som kallas ”slip-lining”, vilket innebär att vi drar en ny plastledning genom den gamla gjutjärnsledningen. Den nya ledningen är garanterat fri från Bisfenol A och liknande mjukgörare.

Vi meddelar i förväg inför vattenavstängning

Vid några moment i arbetet behöver vi stänga av vattnet. Det sker på dagtid, oftast efter klockan 10.00, och bör inte pågå längre än fyra timmar. Vi meddelar alla som blir berörda i god tid inför vattenavstängning.

Så påverkas trafiken

Under renoveringstiden påverkas även framkomligheten i trafiken. Delar av Fredsgatan och Vattugatan kommer att få en smalare passage. Vi hoppas på din förståelse – och tackar på förhand för att du kör lugnt och visar hänsyn på gatorna runt arbetsplatsen.

För mer information

Välkommen att kontakta oss via vårt Servicecenter:
08-706 65 00, servicecenter@sundbyberg.se