Illustration av kranmärkt vatten

Kranmärkta

På Sundbyberg Avfall & Vatten är vi stolta över att vara kranmärkta – och vill gärna inspirera andra att också välja kranvatten istället för vatten på flaska.

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter som endast använder sig av rent kranvatten. Genom kranmärkningen tar vi ställning för en bättre miljö och inspirerar även andra att välja kranvatten.

Som avfall- och vattenbolag har vi stort fokus på miljö och hållbarhet. Därför ser vi det som ett viktigt ställningstagande att vara kranmärkta. Märkningen innebär att vi väljer kranvatten istället för flaskvatten på arbetsplatsen, vid möten och externa konferenser och utbildningar.

Klimatsmart val

Vatten på flaska ger 300 gånger större koldioxidutsläpp än samma mängd kranvatten. Det tycker vi är en väldigt onödig klimatbelastning, när vi har ett av världens bästa kranvatten. Därför vill vi gärna utmana fler bolag och verksamheter i Sundbyberg att bli kranmärkta.

Hög kvalitet på vattnet i Sundbyberg

Vårt dricksvatten i Sundbyberg produceras vid Görvälnverket i Järfälla. Det provtas i fyra olika steg och uppfyller Livsmedelsverkets höga kvalitetskrav.

MER OM KRANMÄRKNING

Det går att kranmärka hela verksamheter eller till exempel enskilda konferenser och event. För att få märkningen krävs att man har säkerställt rutiner för att servera enbart kranvatten. Svenskt Vatten tillhandahåller informationsmaterial och delar ut märkningen. Även vi på Sundbyberg Avfall & Vatten kan kranmärka andra verksamheter i Sundbyberg.