Vintage heminredning med en glasskål med något ätbart i, ett pärlhalsband ligger framför skålen ovanpå två böcker. En vas med gula rosor står i bakgrunden och ett fat med blåbär omges av två små parfymflaskor och ett guldarmband.

Fynda heminredning på Returpunkten

PUBLICERAD 2021-02-03 11:02

Nu börjar ljuset komma tillbaka och många av oss får lust att fixa fint hemma. Så här i början av året är ekonomin kanske lite skral, så varför inte titta in på Returpunkten och se vad du kan hitta? Därinne är allting kostnadsfritt

Återbruksdelen

Vackra kaffekoppar och skålar, dukar och lampor, leksaker och hemelektronik, allt trängs tillsammans med en massa annat på återbrukshyllorna på Returpunkten. I princip allt som lämnas in hämtas också upp av någon annan och prylarna får ett längre liv. Så kom in och kika bland hyllorna. Vad är du på jakt efter?

Returpunktens första tid- en sammanfattning

Nu har Sundbybergs egen Returpunkt på Landsvägen funnits i snart två år. Under den tiden har fler och fler besökare hittat hit både för att lämna olika typer av avfall och även för att återbruka prylar av allehanda slag. Här följer en några en kort sammanfattning av det första verksamhetsåret:

  • Totalt har 33 710 personer besökt Returpunkten under perioden maj 2019- maj 2020.
  • 52 634 kilo avfall har lämnats in under samma period.
  • 11 041 kilo prylar har lämnats in för återbruk och av dem har nästan allt (10 964 kilo) fått ett nytt hem och en andra chans.
  • Returpunkten vann pris som Årets Förebyggare på Återvinningsgalan 2019.
  • Ett flertal olika aktiviteter, såsom leksaksbytardag och olika typer av reparationsevent har anordnats i lokalen.

Välkommen in!