Ett kollage bestående av två bilder. Den ena på Returpunktens entré och den andra ett montage av saker man kan återbruka

Nu öppnar Returpunkten – kom på öppet hus!

PUBLICERAD 2019-05-23 09:05 UPPDATERAD 2023-03-23 23:03

Fredag 24 maj öppnar Storstockholms första Returpunkt i "bananhuset" på Landsvägen 62. På invigningsdagen är det öppet hus klockan 14.00–19.00 med snacks och dryck för alla besökare.

Till Returpunkten är du välkommen för att lappa, laga eller skapa nytt av något gammalt. Här finns syrum och en liten verkstad. Returpunkten tar även emot saker för återbruk, exempelvis porslin, husgeråd, böcker, leksaker och verktyg.

Här går det också att lämna mindre grovavfall (saker som du kan bära själv hit) och farligt avfall som elektronik, batterier, gamla nagellack med mera. Som en återvinningscentral i miniformat.

Bra alternativ för dig utan bil

Tanken med Returpunkten är att hjälpa dig att återbruka saker och material istället för att slänga. Det ska vara lätt att göra rätt, det vinner både människa och miljö på. Returpunkten är ett bra alternativ för dig som inte är bilburen, eftersom det är enkelt att cykla, gå  eller åka kollektivt hit – och lätt att svänga förbi på vägen till något annat.

På Returpunkten planeras framöver även tillfällen med möbelsnickare, skräddare, reparatörer, konstnärer och designers som kan visa vad som går att göra med de saker som i dag kastas bort.

Öppet hus på invigningsdagen

Dag & tid: Fredag 24 maj 14.00-19.00
Adress: Landsvägen 62
Se även inbjudan som pdf via länken här intill!

Returpunktens öppettider

Måndag–fredag: 11.00-19.00
Lördag–söndag: 11.00-16.00