Våra bästa skaltips i påsk

Det kvittrar mot påsken – och påskägg blir en fråga på allas läppar. Vad ska vi fylla det med, ekogodis eller kanske en kärleksfull överraskning?

Nåväl, kärlek är också att ge påskägget ett liv efter påsken. Återanvändning är såklart bäst, annars är sortering som pappersförpackning det självklara valet.

Skal och rester från de riktiga äggen sorterar du som matavfall – liksom övriga matrester från påsken.

Tips från oss: Några sillbitar, ett kokt ägg, lite gräddfil och rödlök på rågbröd blir en toppenmacka på resterna från påskbordet.

Vi önskar dig trevliga påskdagar!
Sundbyberg Avfall & Vatten


Visste du att …

Kokta ägg som är riktigt färska är svåra att skala. Under lagringen sker förändringar i äggets sammansättning, som gör att vitan lättare separerar från skalet efter kokning. Ägget bör vara minst en vecka gammalt för att det ska gå lätt att skala.