Två medarbetare från VA-driften är nere i ett schakt i marken

Vi renoverar vattenledning i lilla Ursvik

PUBLICERAD 2021-02-25 11:02 UPPDATERAD 2021-02-25 14:02

Ett av våra grunduppdrag är att leverera frisk och säkert dricksvatten till dig som bor i Sundbyberg. Med start måndag 1 mars inleder vi renovering av dricksvattenledningen i Lilla Ursvik. Det är nu sista etappen på Ursviksvägen som berörs och vi räknar med att vara klara i början av maj 2021.

Så går renoveringen till

Vattenledningen som vi renoverar är i gjutjärn från 1960 – 1970. Vi använder en teknik som kallas ”slip-lining”, vilket innebär att vi drar en ny plastledning genom den gamla gjutjärnsledningen. Den nya ledningen är garanterat fri från Bisfenol A och liknande mjukgörare.

Vi renoverar cirka 300 meter ledning i Ursviksvägen 111 – 125. Arbetet tar cirka 10 veckor och vi räknar med att vara klara i mitten av maj.

Vi meddelar i förväg inför vattenavstängning

Vid några moment i arbetet behöver vi stänga av vattnet. Det sker på dagtid, oftast efter klockan 10.00, och bör inte pågå längre än fyra timmar. Vi meddelar alla som blir berörda i god tid inför vattenavstängning.

Busstrafiken leds om

Sträckan mellan Länsmansbacken och Grahamsvägen är väldigt smal vilket kommer att påverka busstrafiken. De tre hållplatserna på Ursviksvägen mellan Enköpingsvägen och Milstensvägen kommer att ställas in och busstrafiken kommer i stället att trafikera Milstensvägen. Detta gäller under perioden 1 – 23 mars. Läs mer om hur busstrafiken påverkas via länken här intill.

Vi samordnar ledningsarbeten

Vi vet att det är besvärligt när det grävs i gatan. Därför samordnar vi oss i mesta möjliga mån med andra vägarbeten. Trafikenheten på Sundbybergs stad kommer inom kort att bygga om cykel- och körbana på Ursviksvägen. Därför passar vi på att utföra ledningsrenoveringen nu. Vi har haft flera vattenläckor på den aktuella sträckan så ledningen behöver renoveras.

Vi hoppas på din förståelse – och tackar på förhand för att du kör lugnt på gatorna runt arbetsplatsen.

Har du frågor?

Välkommen att kontakta oss via vårt Servicecenter:

Telefon: 08-706 65 00
E-post:: servicecenter@sundbyberg.se