Elavfall

Elektronikprodukter kan innehålla miljöfarliga ämnen som kvicksilver, kadmium och bly. Därför måste produkterna lämnas som elavfall. Till elektronikprodukter räknas saker som drivs av el eller batteri, till exempel datorer, vitvaror, mobiler och belysning. Kom även ihåg spelande vykort och leksaker som rör sig eller låter.

Lämna mindre elavfall här (kostnadsfritt för privatpersoner):

*Butiker som säljer elektronik och som har en försäljningsyta som är större än 400 kvadratmeter tar emot all konsumentelektronik som är mindre än 25 centimeter. I övriga butiker gäller principen en mot en, det vill säga att du har möjlighet att lämna in en gammal produkt när du köper en ny, motsvarande produkt i butiken.

Större elavfall

Spisar, tvättmaskiner, kylskåp och andra vitvaror lämnar du på återvinningscentralen, vilket är kostnadsfritt för privatpersoner. Du kan också beställa hämtning mot en avgift. Kontakta Servicecenter.

OBS! Förvara inte trasiga lågenergilampor hemma

Trasiga lågenergilampor och lysrör kan utgöra en hälsofara eftersom de innehåller kvicksilver. Förvara dem därför aldrig hemma utan följ kemikalieinspektionens instruktioner.