En kvinna går med en skottkärra på en grön gräsmatta. Solen skiner. I skottkärran sticker det upp gröna växter.

VI HÄMTAR DITT TRÄDGÅRDSAVFALL

PUBLICERAD 2024-03-08 14:03 UPPDATERAD 2024-04-02 12:04

Ljusare tider är här och kanske har du redan börjat arbeta i trädgården? I mitten av april startar vi hämtningen av trädgårdsavfall och här kan du läsa mer om hur det fungerar.

SÅ FUNKAR DET

Under april – november erbjuder vi hämtning av trädgårdsavfall. Hämtningen sker till självkostnadspris varannan vecka, totalt 16 gånger. I kostnaden ingår ett separat 370-liters avfallskärl, som vi levererar hem till dig inför säsongsstart.

ANMÄLAN

Intresserad? Anmäl dig genom att fylla i formuläret via länken här intill.

BOSTADSRÄTTSFÖRENING ELLER FASTIGHETSÄGARE?

Är du fastighetsägare eller sitter i styrelsen i en bostadsrättsförening? Välkommen att höra av dig, ni kan också få ert trädgårdsavfall hämtat från fastigheten.

TRÄDGÅRDSAVFALLET BLIR JORD, BIOGAS OCH BRÄNSLE

Hämtningen av trädgårdsavfall har blivit en uppskattad service och hjälp att bli mer klimatsmart. Det mesta av trädgårdsavfallet komposteras eller rötas och blir jord och biogas. Grövre grenar flisas till bränsle för energiutvinning.

Med tjänsten återvinns en större andel trädgårdsavfall, eftersom vi sett att det annars hamnar i hushållsavfallet och går till förbränning. En analys som gjordes 2018 visar att nästan 20% av hushållsavfallet från villorna i Sundbyberg bestod av trädgårdsavfall – som skulle kunna återvinnas.

MER INFORMATION OM TJÄNSTEN

Du som anmäler dig till hämtning av trädgårdsavfall kommer få mer detaljerad information hem med posten om hur det fungerar och vad som räknas till trädgårdsavfall.