Returpunktens fasadskylt i Sundbyberg.

Returpunkten

På Returpunkten kan du lappa, laga och lämna saker för återbruk eller för återvinning. Den ligger på Landsvägen 62 i centrala Sundbyberg.

Returpunkten drivs av SÖRAB* och är som en återvinningscentral i miniformat, i en butikslokal på Landsvägen 62.

Här kan du som privatperson lämna saker för återbruk samt mindre mängder grovavfall, el-avfall och farligt avfall för återvinning. På grund av utrymmesbrist kan du inte lämna skrymmande avfall, såsom möbler, cyklar med mera. Men du kan lämna det du kan bära själv.
Det finns även möjlighet att på plats låna verktyg och symaskin för att lappa, laga eller fixa något nytt av något gammalt.

*Avfallsbolaget SÖRAB driver bland annat återvinningscentraler (ÅVC) i norra Storstockholm på uppdrag av nio kommuner; Sundbyberg, Solna, Sollentuna, Upplands Väsby, Täby, Danderyd, Järfälla, Vallentuna och Lidingö.

Adress och öppettider

Adress: Landsvägen 62

Ordinarie öppettider

Måndag–fredag: 11.00-19.00 (lunchstängt 14.00-15.00)
Lördag–söndag: 11.00-16.00

Avvikande öppettider under storhelger. Läs mer på www.sorab.se

Lämna det som du kan bära hit själv

Returpunkten tar endast emot det du kan bära hit själv av:

  • Prylar och små möbler av trä, metall eller plast
  • Keramik, som exempelvis blomkrukor och mattallrikar
  • Farligt avfall, som exempelvis målarfärg, batterier och nagellack
  • Elprylar, som exempelvis mikrovågsugn, glödlampor och mobilladdare
  • Kläder och skor för återbruk
  • Böcker

Ge eller ta saker för återbruk

Returpunkten vill hjälpa dig att på ett enkelt sätt återbruka saker och material istället för att slänga. Det du inte längre vill ha kan vara till glädje för någon annan – till exempel böcker, leksaker, prydnadssaker, husgeråd och porslin. Kanske hittar du något på återbrukshyllan som kan glädja dig. Vi vill att det ska vara lätt att göra rätt, då blir det en vinst för både människa och miljö.

Det kostar inget att hämta eller lämna saker till återbruk hos Returpunkten. Det enda du behöver göra är att väga sakerna du tar.

Laga dina kläder, möbler och prylar

Returpunkten har också lite handverktyg, två snickarbänkar och ett litet syrum med ett par symaskiner. Välkommen hit och lappa, laga och snickra, och förläng livet på dina kläder och prylar eller kanske fixa något nytt av något gammalt!